Kukurūzų aliejaus nauda ir žala – sudėtis, naudojimas kosmetologijoje, maisto gaminime ir tradicinėje medicinoje

Naudingas kukurūzų aliejus turi vertingų savybių, plačiai naudojamas medicinoje, plaukų priežiūrai, veidui, yra vertingas produktas, rodo apžvalgos. Jis skirstomas į nerafinuotą, rafinuotą. Produktas gaunamas iš kukurūzų branduolių gemalo. Susipažinkite su naudingomis savybėmis, gamybos technologija, naudojimo būdais, dozavimu.

Kas yra kukurūzų aliejus

Vakarų aukso ar kukurūzų aliejus reiškia augalinį aliejų, pirmą kartą gautą XIX amžiaus pabaigoje Amerikoje. Tiesą sakant, jis yra paryškintas, primena saulėgrąžą, tačiau skiriasi spalva – nuo šviesiai geltonos iki rausvai rudos spalvos. Jis turi malonų kvapą, turi subalansuotą poskonį, kuris netrukdo į jį įdėtų produktų skoniui, užšąla esant minus 10–15 laipsnių temperatūrai. Kukurūzų aliejaus gamyba leidžia naudoti produktą kaip ir bet kurią daržovę. Kepimo metu jis neputoja, nedega, neišskiria dūmų, nesudaro kancerogenų.

Struktūra

Kukurūzų aliejaus sudėtis panaši į sojų pupelių, į jį įeina tokoferolio (vitamino E) riebiosios augalinės rūgštys (linolo rūgštis, oleino, stearino, palmitino), jame yra vitaminų (provitaminas A, B grupė, PP, F), mineralų (geležies, magnio) kalio). Yra keletas produkto rūšių:

  • rafinuotas dezodoruotas šalto spaudimo – pažymėtas raide D, naudojamas dietiniame maiste;
  • rafinuotas maistui dezodoruotas – P;
  • rafinuotas nedezodoruotas – naudinga naudoti su salotomis;
  • nerafinuotas aliejus – retai naudojamas maisto gaminimui, nes jame gali būti pesticidų likučių, kenksmingų medžiagų, naudojamų auginant kukurūzus.

Kalorijų kiekis

Pagal savo rodiklius BJU (baltymų, riebalų, angliavandenių santykis) aliejus nurodo riebų maistą. Riebalų kiekis yra 99,9%, tačiau baltymų, pelenų, vandens, angliavandenių nėra. Produkto kalorijų kiekis priklauso nuo apdorojimo tipo – maždaug 899 kilokalorijos 100 ml. Salotos pagardintos aliejumi, kepta mėsa, žuvimi, daržovėmis ant jo. Pramonėje produktas naudojamas gaminant majonezą, padažus, pyragus, paruoštas tešlas.

Kukurūzų aliejus buteliuke ir ausys

Gamybos technologija

Produkto paruošimui naudojami embrionai, kurių kukurūzų sėklose yra iki 10%. Naudojami preso arba ekstrahavimo metodai. Embrionai yra laikomi natūraliu komponentu ir šalutiniu kukurūzų grūdų perdirbimo produktu, jų aliejaus kiekis yra 32–37%, sudėtyje yra iki 18% baltymų, 8% krakmolo, 10% cukraus ir mineralų. Riebaluose yra iki 80% kukurūzų grūdų tūrio, plius 20% baltymų, 74% mineralų.

Gamyboje naudojamas šlapias arba sausas metodas. Pastarųjų trūkumas laikomas žemos kokybės, o pirmasis yra didelis krakmolo kiekis. Kukurūzų aliejaus gamybos etapai:

  • kukurūzų gemalas išvalomas nuo užteršimo;
  • susmulkinti ant gofruoto ir penkių ritinių ritinėlių;
  • pakepinkite gautą mėtų;
  • prispaustas ant varžtų;
  • pagrindinis švarus;
  • paruoškite pyragą ekstrakcijai;
  • pilamas specialiu tirpalu, gaukite gatavą produktą.

Kuo naudingas kukurūzų aliejus

Dietologai ir gydytojai pabrėžia šias praktikoje pritaikomas kukurūzų aliejaus žmonėms naudingas savybes:

  • turtingas vitaminu E – dvigubai daugiau nei saulėgrąžose ar alyvuogėse;
  • medžiaga prisideda prie endokrininės, reprodukcinės sistemos, antinksčių, hipofizės normalizavimo;
  • produktas padidina raumenų tonusą, padidina kūno ištvermę;
  • turi apsauginį poveikį genetiniam ląstelių aparatui, užkerta kelią mutacijoms dėl cheminių medžiagų ir jonizacijos;
  • padidina atsparumą infekcijoms ir virusams dėl nesočiųjų rūgščių;
  • antioksidacinė lecitino savybė – naudojama gaminant konditerijos gaminius, kosmetiką;
  • valo kraujagysles nuo žalingo cholesterolio pertekliaus;
  • gerina širdies, kraujagyslių, kraujodaros funkciją vitamino K pagalba;
  • polinesočiosios riebalų rūgštys patenkina organizmo omega-6 poreikį;
  • aktyviai regeneruoja audinius, turi dietinių savybių;
  • fitosteroliai apsaugo nuo piktybinių navikų susidarymo;
  • naudinga nėščioms moterims vaisiaus vystymuisi.

Kukurūzų ir kukurūzų aliejus stikliniame inde

Kūnui

Produktą rekomenduojama naudoti ligų profilaktikai, organizmo atsigavimui ir tam tikrų ligų gydymui:

  • tulžies pūslės stimuliacija;
  • pagerinti metabolinius procesus sergant cukriniu diabetu, žarnyno sutrikimais;
  • išorinis naudojimas nudegimų gydymui, žaizdų, lūpų įtrūkimų gydymui;
  • cholesterolio sumažėjimas organizme, tulžies pūslės ir latakų lygiųjų raumenų atsipalaidavimas;
  • aktyvus choleretic, hipocholesterinis poveikis;
  • aterosklerozės, psoriazės, egzemos gydymas.

Plaukams

Kukurūzų aliejus plaukams aktyviai naudojamas kosmetologų. Jis gali būti naudojamas galvos odai ir pagrindiniam plaukų ilgiui. Įtrintą šildomą produktą valandą prieš skalbimą sutvirtinkite šaknis. Norint didesnio efekto, rekomenduojama galvą apvynioti šiltu, drėgnu rankšluosčiu. Norėdami atkurti sausus patarimus, įvyniojimas atliekamas po plastikiniu maišeliu. Plaukai tampa minkšti, glotnūs.

Veidui

Kukurūzų aliejus veidui ir kūnui apsaugo nuo odos senėjimo dėl antioksidanto. Kosmetologijoje lecitinas gali būti naudojamas:

  • trina pigmento dėmes, tepama vaisių kauke;
  • kaukė su medumi, kiaušinio trynys – pašalina mažas raukšleles, kaukę tepkite ant odos 20 minučių;
  • įtrūkimų taisymas – šilti kompresai su pora lašų jodo, gali būti naudojami rankoms (15 minučių vonios);
  • veido, rankų ir kūno masažas maišant produktą su eteriniais aliejais.

Kaip vartoti kukurūzų aliejų

Dėl didelio virškinamumo (95–98 proc.) Kukurūzų aliejus yra labai naudingas organizmui, todėl per dieną rekomenduojama suvartoti iki 75 g dietinio produkto. Jis naudojamas klinikinei mitybai, liaudies medicinoje:

  • sergant kepenų, tulžies takų, inkstų akmenlige, širdies edema, vidiniu kraujavimu, hipertenzija, ateroskleroze – du kartus per dieną po šaukštą mėnesį;
  • natūraliam tulžies pūslės stimuliavimui – du kartus per dieną po šaukštą 35 minutes prieš valgant;
  • sergant šienlige, migrena, astma, odos ligomis – 20-25 ml tris kartus per dieną pusvalandį prieš valgį;
  • psoriazei ir egzemai gydyti – du kartus per dieną išgerkite šaukštą maisto su stikline šilto vandens su obuolių sidro actu, šaukštą medaus, šaukštą medaus..

Kontraindikacijos dėl priėmimo yra individualus komponentų netoleravimas, alerginės reakcijos į ankštinius augalus, kryžminiai produktai. Galima žala sveikatai dėl reguliaraus produkto vartojimo maiste: padidėjęs kraujo klampumas, krešėjimas, padidėjusi trombozės rizika. Kukurūzų gemalų perteklius maiste lemia imuniteto sumažėjimą. Jei aliejus nebus laikomas tinkamai, gali kilti laisvųjų radikalų, kurie neigiamai veikia organizmą, rizika..

Kukurūzų aliejus butelyje

Kukurūzų aliejaus kaina

Maskvoje ir Sankt Peterburge galite įsigyti kukurūzų aliejaus internetinėse parduotuvėse arba prekybos centrų lentynose. Kaina priklauso nuo gamintojo, tūrio, išgryninimo laipsnio. Apytikslės kainos:

Įvairovė

Kaina perkant internetu, rubliai

Kaina parduotuvės lentynoje, rubliai

Nerafinuotas 250 ml

214

225

Rafinuotas 1 L

170

200

Patikslintas dezodoruotas 810 ml

149

165

Įvertinkite šį straipsnį
( Kol kas nėra įvertinimų )
Pridėti komentarų

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: